Processen

Jagten på den gode smag

Bryggeriet WestBrew har til huse på Enghavegaard i Kjelst ved Billum, lige på kanten af Vadehavet.  Her brygges der autentisk øl helt fra bunden.
Bryggeriet er registreret Vadehavs Partner og flere af øltyperne er registreret som et vadehavsprodukt, Det er muligt, når størstedelen af råvarerne til fremstilling af øllet kommer fra region Vadehavet.
OG VI ER SUPER STOLTE AF, SOM LILLE BRYGGERI, AT KUNNE FREMSTILLE ET AUTENTISK VADEHAVSPRODUKT.
Hver gang WestBrew designer en ny øl, tænkes naturen og de fantastiske råvarer, der findes i Vadehavsområdet ind,  for hele tiden at jagte den gode og unikke smag i vores øl.

Økologiske råvarer

Industriens råvarer er skønne og nemme at arbejde med, når man skal lave ensartede produkter, som ikke ”OVERRASKER”.

Men hos Westbrew synes vi, der er stor værdi i at arbejde med naturens egne produkter.
Her kommer sjove, forundelige og unikke smage og dufte frem.
WestBrew gør sig umage i ”jagten på den gode smag” og forsøger hele tiden af finde økologisk råvarer.
Det er bl.a. lokalt dyrket maltbyg, og aromaer fra Vestkystens natur, bl.a. porse, havtorn, enebær og spæde skud fra nåletræer. 

Målet er at give øllet fra WestBrew så stort et lokalt islæt som muligt.

Gæringsprocessen

I 1883 lykkedes det Emil Christian Hansen at isolere gærcellen i ølproduktionen. Det kaldte han for “Unterhefe I” eller “Saccharomyces carlsbergensis”.
Før den tid, havde man ikke været helt klar over, hvad der egentligt skete nede i kogekarret – men af og til blev resultatet godt.
Hos WestBrew brygger vi mest overgæret øl.
Denne gærproces giver en ekstra dimension til øllet i form af mange forskellige frugt dufte og smage, og vi synes selv, at det er det, vi har bedst succes med,

Modningsprocessen

Under hovedgæringen dannes en del smags- og aromastoffer, der er uønskede i den færdige øl. Derfor lagres øllet efterfølgende et længere stykke tid.

WestBrew øl modnes ofte først på ståltanke, hvorefter en del af øllet fortsætter modningsprocessen på egetræsfade, der tidligere har været brugt til produktion af whisky, cognac, brandy eller vin.

Vi laver en del forsøg med modning af øllet, hvor der tilsættes forskellige frugt og bær for at frembringe spændende smage og dufte.
Der igangsættes også en ny gæringsproces, der giver den enkelte øl en endnu mere nuanceret smags- og duftoplevelse. 

Scroll til toppen