Historien

Flere år som hjemmebrygger

Flere år som hjemmebrygger, inspiration fra mange timers selvstudier i alternative brygmetoder og øltyper, en baggrund som ingeniør, samt en stor længsel efter at udvikle mit eget eksperimenterende bryggeri.

Med dette i rygsækken startede WestBrew den 1. april 2019 som økologisk bryggeri.
WestBrew har til huse på Enghavegaard Osteri & Gaardbutik, der er et ostemejeri på Vestkysten, som drives af Lone & Martin.

Begyndelsen

I starten var det et meget simpel bryggeri baseret på gruekedler, simple gæringstanke i plast og et par Stauning Rye Whisky fade.
I løbet af 2019 har vi dog fået et decideret bryganlæg op at køre og installeret et par gæringstanke i stål.
Antallet af egetræsfade er øget, nye typer er kommet til og det vil vi fortsat udvikle på fremadrettet. 

Tanken bag WestBrew

Vi har valgt at holde bryggeriet forholdsvis lavteknologisk, så vi har mulighed for at producere mindre batch, der efterfølgende kan lagres på forskellige måder, f.eks på egetræstønder, både nye og tønder, der tidligere har været brugt til alkohol og vin.

Bryganlægget er et 500 l bryganlæg, og gæringen foregår, som hovedregel, på 500 liters ståltanke, hvor der er mulighed for regulering af gæringstemperaturen.
Det at kunne regulere gæringstemperaturen, gør det muligt at få nuancer frem under processen, der giver øllet en helt særlig smag og duft.
Det er her forskellige gærstammer kan komme til deres ret og præge øllet i forskellige retninger.

Lokale og velsmagende øl

Scroll til toppen